High Tea bij 't Mierles Huukske

Bij vragen kunt u altijd contact opnemen

High Tea is een oude traditie die oorspronkelijk uit Engeland komt. Het was een manier voor arbeidersklasse om ’s middags een warme maaltijd te nuttigen, meestal bestaande uit thee, sandwiches, scones en zoetigheden. Nu wordt High Tea vaak gezien als een luxueuze ervaring, met een uitgebreide selectie aan gerechten en dranken. Het is een perfecte manier om samen met vrienden of familie te genieten van een middagje uit.

Traditionele High Tea elementen

Een traditionele High Tea bestaat uit een assortiment aan sandwiches, zoals komkommer met roomboter of ei met mayonaise. Daarnaast worden er vaak scones geserveerd, met clotted cream en jam. Tot slot wordt er een selectie aan zoetigheden geserveerd, zoals chocolade truffels, taarten en koekjes. Natuurlijk mag een pot thee niet ontbreken bij een High Tea. Er zijn ook varianten waar ook koude dranken zoals siroop en limonade worden aangeboden.

Mierles Huukske - Lunchplank
Mierles Huukske - Lunchplank

High Tea Prijzen

High Wine 27,50 pp

Moderne variaties

Tegenwoordig wordt High Tea steeds meer geïnterpreteerd en geëxperimenteerd met nieuwe ideeën en gerechten. Er zijn bijvoorbeeld High Tea’s met een specifiek thema, zoals een ‘chocolate afternoon tea’ of een ‘bubbles and tea’ variant. Er zijn ook steeds meer plekken waar je High Tea kunt bestellen met een vegetarische of veganistische optie. Bovendien zijn er steeds meer plekken die werken met lokale en seizoensgebonden producten, zodat je kunt genieten van de meest verse gerechten.

Ambiance en locatie

De high Tea wordt gehouden in een prachtige locatie, met een ontspannen en informele sfeer. De locatie is speciaal gekozen om de gasten een unieke beleving te geven, van de aankleding tot de achtergrondmuziek. Het is een perfecte plek om te ontspannen en te genieten van een heerlijke maaltijd en een selectie van wijnen.

Mierles Huukske - Lunchplank

Contactformulier